Forbedrede søvnvaner for søvnløshed

Du bør overveje at forbedre dine søvnvaner for at bekæmpe søvnløshed. Gode søvnvaner er afgørende for din produktivitet og trivsel. Søvnløshed kan være et tegn på, at du har andre sundhedsmæssige problemer, såsom mild depression eller stress. Du kan få en afslappende nats søvn ved at følge disse enkle trin og vende tilbage til dit normale liv.

Vurder dit engagement i dine nye sovevaner. Har du evnen til at prioritere og sætte grænser? Hvis du er i stand til det, skal du sørge for, at dine nye vaner er etableret på et tidspunkt, hvor du føler dig rolig. Du behøver ikke at foretage disse ændringer midt i en hektisk dag. Fokuser i stedet på at sove på et tidspunkt, hvor du er mest sandsynligt og kan sove. Hvis det mislykkes, kan du konsultere en professionel søvnspecialist.

Stress, kroniske smerter, hormonelle udsving og neurologiske lidelser er alle almindelige årsager til søvnløshed ifølge sleep zone. Så meget som kvantitet er vigtig, er kvalitetssøvn lige så vigtig. For lidt søvn kan være lige så skadeligt for dit helbred. Bedre søvn kan hjælpe dig med at reducere stress, forbedre dit helbred og leve livet fuldt ud. Prøv et par søvnhjælpemidler, hvis du ikke får nok søvn. Disse kan hjælpe, men du vil sandsynligvis være mindre produktiv, hvis du tager dem længere tid, end du har brug for.

Sen eftermiddag lur er en anden årsag til søvnløshed. En lur skal tages inden kl. 17.m. Dette gælder også for at spise sent. Selvom pizzaer sent om aftenen er fristende, anbefales det ikke, at du spiser dem for tidligt, hvis dit mål er at falde i søvn. Det kan være nyttigt at spise mad, der ikke forstyrrer søvnen. Undgå at spise mad, der kan forårsage fordøjelsesbesvær, før du går i seng.

En læge er en anden mulighed for at forbedre dine sovevaner. Selvom en læge kan ordinere medicin, er de fleste af de behandlinger, der tilbydes af en søvnspecialist, ikke farmakologiske. Ændringer i livsstil og vaner kan være en fantastisk måde at behandle kronisk søvnløshed på. Et behageligt soveværelsesmiljø kan hjælpe med at forbedre søvnkvaliteten. Du kan også tage vitaminer, før du går i seng eller slapper af, før du går i seng. Du kan også konsultere en læge for at hjælpe med at styre dit stressniveau og søvnplan.

Analyse af dine søvnvaner er det første skridt til at forbedre dit søvnmønster. Du bør lave en liste over de faktorer, der påvirker din søvnkvalitet. Disse oplysninger hjælper dig med at skabe en rutine, der fungerer bedst for dig. Et godt eksempel på dette er at komme i seng mindst 15-30 minutter tidligere end normalt. Dette kan illustreres ved at spise en let middag ca. 30 minutter før sengetid. Dette vil få dig til at sove hurtigere og give dig mere energi.

Billedsprog er en anden teknik, der kan hjælpe med at forbedre din søvnkvalitet. Dette indebærer visualisering af fredelige scener. For at berolige dit sind og slappe af, før du går i seng, kan du lave kropsscanninger eller dybe vejrtrækningsteknikker. Din hjerne kan signaleres til at gå i seng ved en afslappende sengetid rutine. Du kan også foretage ændringer i dit soveværelsesmiljø. Du kan også overveje at bruge ørepropper eller en ventilator til at blokere støj udefra.