bil forsikring præmier kunne være falder snart

Det juridiske system i Storbritannien betyder i øjeblikket at alle personskade fordringer skal gå gennem domstolene individuelt. Mange personskade fordringer kravle gennem domstolene en snegl. Resultatet er lange og dyre sagsomkostninger, og for hver £1, som er givet i erstatning, er blevet anslået, at den juridiske profession får 40p. Disse udgifter er steget med sådan en eksponentiel sats at det britiske juridiske erhverv får omkring 2 milliarder pund om året lige fra at spille sin rolle i personskade påstand retssager.

Disse omkostninger skal dækkes af forsikringsselskaberne, og sådan er omkostningerne til dem at det er anslået at £200 af de gennemsnitlige årlige bil forsikringspræmier er at dække disse udgifter.

Det er på grund af dette, at sammenslutningen af britiske forsikringsselskaber foreslår at personskade fordringer bør tages fra domstolene, og i stedet i en uafhængig voldgiftssystem. Dette ville sætte kompensation udbetalinger for forskellige typer af skader, og vil følge op på et lignende system startede i Irland i 2004. Der, har juridiske omkostninger som følge af personskade fordringer været faldet med 75%.

For øjeblikket personskade fordringer gå til domstolene og betragtes individuelt. Hvis voldgiftsmanden foreslået af ABI er sat op, ville reference betalinger for hver type af skade gøre en enorm forskel for tid og kræfter involveret i en retssag. Ved hjælp af den irske ordning som et eksempel, en rygskade, der genopretter inden for et år er fordelt svarende til £11.000 og en nakke piskesmæld skade, også inddrive inden for et år, vil modtage en kompensation udbetaling af et beløb svarende til £9,400.

Ian Crowder fra AA har påpeget, at de nye forslag vil tage advokater ude af løkken helt, hvilket resulterer i en massiv nedskæring i udgifterne. Han tilføjede: “der er ingen tvivl om at de skyhøje omkostninger ved personskade fordringer har været en væsentlig bidragyder til forsikringspræmie inflation. Hvis de kunne blive bragt under kontrol, præmier kunne skæres,”noget, der ville være velkommen af alle parter.

Tja faktisk, der er en part, der ikke ville være så glad for: British Association for personlig skade advokater. De har allerede indgivet deres indsigelser, baseret på deres overbevisning om, at den tilskadekomne ville miste deres ret til en individuel hørelse og udbetaling baseret på oplysninger i sagen. De omtales de undersøgelser der viste de indledende tilbud af forsikringsselskaberne til at være omkring 50% af den endelige erstatning aftalt. De påpegede også, at 66% af anklagede ved første nægtet ansvar, hvilket er, hvad der førte til en retssag i første omgang.

Den juridiske profession indvendinger har ikke vist sig for at være et problem for de irske erfaringer siden voldgift blev indført. Kompensation værdier i Irland er stadig på lignende niveau til udbetalinger følgende retssager, med den ekstra bonus for at modtage udbetalingen op til 3 gange hurtigere og sagsomkostninger skåret væsentligt til en fjerdedel af de tidligere omkostninger.

Det kunne være en spændende tid – vi har set bil forsikringspræmier stige og stige i de seneste år, det er på tide vi oplevede et fald.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.